Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

(Ομαδα 1η Ειρηνη,Παναγιωτης,Λαζαρος,Σαββας)ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ/ΙΝΤΕΡΝΕΤ/ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Η συστηματική χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί στον εθισμό. Ποια είναι, όμως, τα συμπτώματα που σηματοδοτούν την εξάρτηση;
•Κατανάλωση σταδιακά όλο και περισσότερου χρόνου στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
•Ανάγκη για περισσότερο χρόνο χρήσης.
•Εμμονές ή φαντασιώσεις με θέματα και ρόλους που διαδραματίζονται στην πλοκή ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, τρέμουλο, άγχος, ανησυχία, αϋπνία ή εφιάλτες. (Συνήθως παρουσιάζονται με τη μείωση ή τη διακοπή της χρήσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών).
•Σταδιακή μείωση του κινήτρου για σχολικό διάβασμα και συμμετοχή σε σχολικές δραστηριότητες, όπως και περιορισμός της κοινωνικοποίησης με συνομηλίκους, με αποτέλεσμα το παιδί να απομονώνεται.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου πολλοί επιβαρυντικοί παράγοντες επιδρούν στον ψυχισμό του παιδιού και παράλληλα εκείνο εκτίθεται στην αλόγιστη χρήση βίας μέσω των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τότε το παιδί είναι πιθανό να παρουσιάσει επιθετικότητα απέναντι στον εαυτό του ή σε άλλα παιδιά.
Η πιθανότητα ανάπτυξης εξάρτησης υπάρχει αν παρατηρήσετε μαζί με την υπεραπασχόληση στον υπολογιστή/ιντερνετ ή κινητό τηλέφωνο τα ακόλουθα συμπτώματα:
- Εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύου
- Χρήση του Διαδικτύου/κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή για ηλεκτρονικά παιγνίδια πολύ περισσότερο από το προτιθέμενο χρόνο.
- Ξαφνική σχολική αποτυχία
-Διαταραχές ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου
- Μειωμένη φυσική δραστηριότητα
- Διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις
- Αλλαγή των συνηθειών του παιδιού σας, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι
-Παραμέληση της προσωπική υγιεινής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου