Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

(2η ΟΜΑΔΑ-Γιώργος,Πολύκαρπος) Μηχανές αναζήτησης

ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Οι μηχανές αναζήτησης είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης του ίντερνετ. Μπορεί οι ιστοσελίδες και οι ιστοχώροι να αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς σε καθημερινή βάση στο ίντερνετ, αλλά χωρίς τις μηχανές αναζήτησης αυτή η αύξηση δεν θα είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα για τους χρήστες του ίντερνετ αφού δεν είχαν καμία ωφέλεια και δύσκολα θα έβρισκαν τις καινούργιες ιστοσελίδες για να τις επισκεφτούν.
Διαβαστε περισσσοτερα
ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Οι μηχανές αναζήτησης είναι τεράστιες βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν τις περισσότερες από τις ιστοσελίδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, από όπου ο χρήστης του ίντερνετ μπορεί να εξάγει παραμετροποιημένα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά σχετικές με αυτό που ψάχνει μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου.
Τα αποτελέσματά τους οι μηχανές αναζήτησης τα εξάγουν με την μορφή ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν συνδέσμους – Links που οδηγούν στις ιστοσελίδες που οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν ότι είναι σχετικές με τις την αναζήτηση ή τις αναζητήσεις που γίνονται.
ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ - ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η επιτυχία που έχουν οι μηχανές αναζήτησης οφείλεται στο ότι οργανώνουν το περιεχόμενο του ίντερνετ και έτσι το κάνουν προσιτό στους χρήστες. Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν την δυνατότητα να ψάξει κανείς στην βάση δεδομένων τους με διάφορα επιμέρους εργαλεία που κάνουν τις αναζητήσεις περισσότερο εξειδικευμένες. Μπορεί να ψάξει στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου ή να εξάγει αποτελέσματα μόνο από συγκεκριμένες χώρες.
Οι μηχανές αναζήτησης μας δίνουν και πληροφορίες για τα περισσότερα website που υπάρχουν στο internet, για παράδειγμα πόσες ιστοσελίδες από το συγκεκριμένο website περιλαμβάνουν στην βάση τους ή ακόμη ειδικές βαθμολογίες (RANK) για ιστοσελίδες και ιστοχώρους.
Για να προτιμούν οι χρήστες του ίντερνετ κάποιες συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης πρέπει να βγάζουν όσο το δυνατόν σχετικότερα με τις αναζητήσεις αποτελέσματα με ένα φυσικό τρόπο και όχι να προβάλουν διαφημιστικά μηνύματα στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων. Γι'αυτό βασικά τον λόγο αλλάζουν οι προτιμήσεις των χρηστών του ίντερνετ και μια μηχανή αναζήτησης που μπορεί να ήταν πολύ δημοφιλής για κάποια χρόνια χάνει ξαφνικά την δημοτικότητα της και περνάει στην λήθη.
Η ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Τα τελευταία χρόνια η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης είναι το www.google.com (www.google.gr) που την προτιμάει η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του ίντερνετ και έχει μεταμορφωθεί μόνο μέσα σε μερικά χρόνια σε εταιρία κολοσσό χάρη στις διαφημιστικές υπηρεσίες που προσφέρει.
ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Οι μηχανές αναζήτησης σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις διακινούν ανάλογα με την χώρα και τους χρήστες του ίντερνετ από το 50 – 85 % των επισκεπτών του ίντερνετ και με τα αποτελέσματα τους μπορούν να ανεβάσουν την επισκεψιμότητα ενός website ή να το εξαφανίσουν σε πρακτικό επίπεδο. Για αυτό το λόγο η κύρια δουλειά ενός διαχειριστή ιστοχώρων και ιστοσελίδων (webmaster) είναι οι ιστοσελίδες του να είναι φτιαγμένες με φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης τρόπο ώστε να περιλαμβάνονται στην βάση δεδομένων και να ανεβαίνουν ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης στις αναζητήσεις που τον ενδιαφέρουν.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Η κατασκευή, ή διαχείριση και η διόρθωση των ιστοσελίδων ώστε να είναι φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης και τα αποτελέσματα τους, έχει διαμορφώσει έναν ολόκληρο ξεχωριστό κλάδο υπηρεσιών του ίντερνετ υπό τον γενικό τίτλο SEO (search engines optimisation). Στα ελληνικά δεν υπάρχει αντίστοιχος όρος που να περιγράφει τις υπηρεσίες αυτές, αλλά θα μπορούσαν να περιγραφούν ως “Υπηρεσίες βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης” ή “Καλυτέρευση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης” ή και “Υπηρεσίες προώθησης στις μηχανές αναζήτησης”
Ότι έχει να κάνει με την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από τις μηχανές αναζήτησης – πράγμα πολύ χρήσιμο αφού αυτές είπαμε ότι διακινούν τους περισσότερους επισκέπτες στο ίντερνετ - με την διαφήμιση στα διάφορα προγράμματα στις μηχανές αναζήτησης και γενικά με διαφημιστικές εκστρατείες στις μηχανές αναζήτησης, το περιγράφει μια άλλη ομάδα υπηρεσιών, με τον γενικό τίτλο SEM (search engines marketing).
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ INTERNETINFO.GR, ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Το internetinfo.gr μπορεί: Να σας συμβουλεύσει για τον καλύτερο, αποδοτικότερο και οικονομικότερο τρόπο προβολής σας στις μηχανές αναζήτησης.
Να σας συμβουλεύσει για τις λέξεις και φράσεις κλειδιά που πρέπει να είναι ο στόχος σας.
Να κατασκευάσει το website σας έτσι ώστε να είναι φιλικό στην τεχνολογία των μηχανών αναζήτησης
Να διορθώσει ήδη υπάρχοντα website ώστε να γίνουν φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης.
Να ανεβάσει την κατάταξη συγκεκριμένων ιστοσελίδων σε συγκεκριμένες αναζητήσεις βάση ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος σε λογικό κόστος.
ΠΗΓΗ:  http://www.internetinfo.gr/internet/searchengines/index.html
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ: Γιώργο Καλαϊτζογλου,Σοκ Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου